Programma Bibliotheekweek 2017

09/10/2017

De Blankenbergse Bibliotheekweek, die loopt van 21 tot 28 oktober, staat in het teken van de viering van 35 jaar werking als erkende openbare bibliotheek.

De bibliotheek blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. Om dat te vieren, zetten we de Bibliotheekweek in met een feestelijke én extra lange verwendag op 21 oktober, van 10 tot 16 uur. Het wordt een bijzondere editie met gratis workshops, een hapje en drankje, muziek én randanimatie voor jong en oud. Er loopt ook een terugblik op 35 jaar bibliotheekwerking. Foto’s, wist-je-datjes en reacties van bibrelaties en gebruikers van vroeger en nu nemen je op elke verdieping in de Grote en Kleine bib mee op een nostalgische trip doorheen 35 jaar bibgeschiedenis.

De leerlingen van de Academie (’s ochtends) en het duo Allons Chanter (na de middag) zorgen voor de muzikale noot. Esthé Stick opent haar schoonheidssalon: geen kind verlaat haar stoel zonder een leuke make-over te ondergaan. Gelegenheidsfotografe Manuela maakt daar zeker een knotsgekke foto van. Laat je peuter kruipen, springen, vliegen, vallen en weer opstaan in de workshop Peuters in actie. Proef van de creatieve workshops kalligrafie, illustreren en Snapchatkunst. Ontmoet de Droomverteller en laat je onderdompelen in een wereld vol magie en verwondering. Op de verwendag lanceren we digitaal lezen  via de nieuwe service ‘e-readers met e-boeken’.  Een medewerker aan de infostand in de Lobby beantwoordt al je vragen.
Tijdens deze opendeurdag kan je een blik werpen achter de schermen van de bib. Een medewerker neemt je mee backstage in de bib. Er staan vier rondleidingen op het programma, met startmomenten om 10.30, 11, 14 en 15 uur.  Via Bibster, een digitale zoektocht, maak je op een speelse en originele manier kennis met het gebouw, de collectie en de dienstverlening. Kortom, laat de verwendag zeker niet aan jou voorbijgaan!

Als nieuwe inwoner van Blankenberge kan je tijdens de Bibliotheekweek kennismaken met onze badstad en haar mooie bib aan de hand van een gidsbeurt in woord en beeld. Een stadsgids zal jou op 23 oktober via een presentatie de evolutie van Blankenberge van vissersdorp tot moderne badstad tonen. Daarna volgt een stadswandeling. Afspraak om 14 uur in de Lobby van de bib.

Op 28 oktober sluiten we deze promotiecampagne af met de traditionele boekenverkoop in de Aula tussen 14 en 17 uur. Voor een prikje ga je met een stapel boeken naar huis.

De activiteiten tijdens de Bibliotheekweek zijn gratis. Vooraf inschrijven is verplicht voor de workshops en de rondleidingen. Haal het programma af in de bib of neem een kijkje op de website.

Voor alle info en inschrijvingen:
Bibliotheek Blankenberge - Onderwijsstraat 17 - 8370 Blankenberge

050 41 59 78 - bibliotheek@blankenberge.be - online inschrijven via bibliotheek.blankenberge.be

1 | 2 | volgende | laatste