Foto-expo Sights and scenes of Japan in het Groot salon

05/05/2017

Van 6 mei tot 30 juni 2017 loopt de fototentoonstelling ‘Sights and scenes of Japan’ in het Groot salon van de bibliotheek. Deze blikvanger is een creatie van Blankenbergenaar en Japankenner Marc Popelier.

Japan expo

Onze stadsgenoot Marc Popelier leerde Japan beroepshalve kennen in 2000. In 2012 richtte hij zijn eigen firma Japan Business Advice op. Samen met een Japanse collega verstrekt hij advies aan bedrijven die handel willen drijven met Japan.
Ondertussen kent Marc het land door en door. Als fervent fotografieliefhebber laat hij nooit een kans onbenut om er bij elke bezoek de mooiste plekjes op de gevoelige plaat vast te leggen. Familie en vrienden spoorden hem aan om een selectie van zijn mooiste foto’s te verzamelen in een boek. Marc volgde hun raad op en eind 2016 verscheen zijn fotoboek Sights and Scenes of Japan. Dit kijk- en leesboek werd bijzonder fraai uitgegeven door Stichting Kunstboek uit Oostkamp. Marc Popelier wil hiermee niet enkel prachtige beelden van het land van de rijzende zon tonen, maar ook tips meegeven aan de toekomstige reiziger, om van een trip naar Japan een bijzondere ervaring te maken.

Marc Popelier stelt een selectie van zijn foto’s tentoon in het Groot salon. Er loopt ook een permanente powerpointpresentatie van zijn Japanse reisimpressies. Wie zich even in dit fascinerende land wil wanen, moet tijdens de openingsuren zeker eens binnenspringen in de bib!

Openingsuren Groot salon:
ma, di, do: 10-12 uur en 14-18 uur
wo, vr: 10-12 uur en 14-19 uur
za: 10-13 uur.
 

eerste | vorige | 1 | 2 | 3 | volgende | laatste