Niveau 3: Wereld Niveau 3: Praatkamer Niveau 3: Mens Niveau 3: Stiltekamer

Mens & Wereld

Op de hoogste verdieping van de grote bib is er een prachtige zolderruimte. Daar staan de informatieve boeken opgesteld. Het samenbrengen van deze collectie is afgestemd op jouw vragen en jouw spontane zoekstrategieën.

Her en der staan er ook boeken die van pas kunnen komen voor een schoolopdracht, een spreekbeurt of een eindwerk. Die naslagwerken kan je niet ontlenen.
Je herkent ze aan de oranje sticker op de rug.
Tussen de boekenrekken in zijn er ook veel studie- en werkplekken met internetpc’s, en er is ook gratis wifi.

Zonder Inspanning Zoeken (ZIZO)

zizo

De plaatsing van de informatieve boeken gebeurt volgens het ZIZO plaatsingssysteem. Via kleuren en pictogrammen word je trapsgewijs en intuïtief geleid naar het boek dat je zoekt.
In de zaal ‘Mens’ vind je de boeken uit de mensgerelateerde domeinen. In de zaal ‘Wereld’ staan de boeken opgesteld die universeel zijn.
De informatieve boeken zijn onderverdeeld in 13 grote domeinen, herkenbaar aan de verschillende kleuren. Per domein is er een verdere opsplitsing in een aantal rubrieken, gekenmerkt door pictogrammen. Een verdere opdeling binnen de rubrieken, wordt door de verwoording op het rugetiket van het boek weergegeven.

Studeren in de bib

studeren in de bib groep   Studeren in de bib

 

Heb je nood aan een stille studieplek? Haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Ben je thuis te veel afgeleid?
Kom dan studeren in de bib! Hier zijn genoeg rustige plekjes te vinden, maar ook internetpc’s en gratis draadloos internet voor je laptop en tablet.

Speciaal voor jullie passen wij de openingsuren aan tijdens elke examenperiode. Dan kan je van ‘s ochtends tot sluitingstijd komen blokken in de bib.

ma, din & don: 8.30 - 18 u.
woe & vrij: 8.30 - 19 u.
za: 10 - 13 u.
- Aanbellen aan de inkompoort tussen 8.30 en 10 uur en tussen 12 en 14 uur.

Vraag het aan de bib

Op zoek naar een reisgids, een recept voor een etentje of een handleiding voor je nieuwe tablet? Aan het infopunt in de zaal Wereld staat er een bibmedewerker voor je klaar die je met plezier helpt zoeken.

Jouw activiteit op onze authentieke zolderverdieping?

Alle Blankenbergse verenigingen die aangesloten zijn bij een stedelijke adviesraad kunnen de zalen Mens en Wereld en/of de praat- en stiltekamer aan een gunstig tarief huren voor een lezing, een vergadering, een bijeenkomst,...

Hier vind je meer info en een overzicht van de tarieven.