Niveau 2: Jeugdboeken Niveau 2: Faction Niveau 2: romantiek Niveau 2: XL Niveau 2: Jongeren Niveau 2: Thrillers Niveau 2: Poëzie Niveau 2: Literatuur & Andere talen Niveau 2: Fantasy/Strips

Romans en genreplaatsing

 • De romans voor volwassenen zijn in genres ingedeeld. Op de 2de verdieping tref je in de gezellige fictiekamers telkens een ander soort romans aan. Elke fictiekamer is herkenbaar via een andere kleurgebruik. Terwijl jij in de thrillerkamer de beste detectives uitkiest, kan je vriendin in de literatuurkamer op zoek gaan naar de romans van Tom Lanoye.
 • Ben je 14-plusser? Dan kom jij aan je trekken in de jongerenkamer. Die kamer vormt de overstap van de kleine naar de grote bib!
 • De titels van één en dezelfde schrijver staan altijd samen in één van de fictiekamers.
  De romans van Jef Geeraerts staan allemaal in de thrillerkamer: zijn detectives staan naast zijn eerste “literaire” romans.
  Jef Geeraerts heeft immers meer thrillers geschreven dan literaire werken.
   
  In de publiekscatalogus kun je door de titel van één van zijn werken aan te klikken opsporen in welke ruimte zijn boeken te vinden zijn. 
  Als je “Black Venus” aanklikt dan zie je onder LOCATIE de volgende aanduiding: 
  Blankenberge (hoofdbib)
  GROTE BIB : ROMANS : THRILLERS : GEER
   
  Als je “Dossier K.” aanklikt krijg je hetzelfde resultaat:
  Blankenberge (hoofdbib)
  GROTE BIB : ROMANS : THRILLERS : GEER
   
 • Als bib zorgen we ervoor dat we zo vlug mogelijk de meest verse letters kunnen aanbieden aan jullie.
 • Wat niet meer verkrijgbaar is in de boekhandel, is vaak wel nog te vinden in de bib.

Vraag het aan de bib

Vind je een boek niet? Of zoek je wat leesinspiratie? Aan het infopunt in de Literatuurkamer staat er een bibmedewerker voor je klaar die je met plezier helpt zoeken.