Niveau 0: Strips Niveau 0: Film/muziek Niveau 0: Groot salon/Kranten & tijdschriften Niveau 0: infopunt Niveau 0: Lobby

De Lobby

Info & Onthaal

Onze onthaalmedewerkers zullen je hartelijk ontvangen aan de centrale infobalie in de ruime inkomhal van de bibliotheek. Ze zullen je met plezier wegwijs maken in de nieuwe bib.
Formaliteiten zoals inschrijvingen, adreswijzigingen, vervangingen van oude lenerspasjes en reservaties worden door hen aan de infobalie behandeld.

Vraag het aan de bib

Je gaat verhuizen.
Je plant een reis.
Je koopt een tablet.
Een familielid heeft een ernstige ziekte.
Je wil de tuin heraanleggen.
Je krijgt een kindje.
Je wil afslanken.
Je zit met zoveel vragen. Aan wie kun je ze stellen?

De bibliotheek wil je gids zijn als je naar antwoorden zoekt. Onze medewerkers staan klaar om samen met jou op zoek te gaan naar alle mogelijke informatie om je vraag te beantwoorden: een betrouwbare website, een actueel boek, een roman of film, het adres van een deskundige…

Je vragen en bekommernissen laten ons niet koud. Aarzel niet om ze ons te stellen: aan de infobalie in de Lobby én aan de infobalies in de grote en kleine bibliotheek of via een digitaal formulier.
Als we het antwoord niet meteen kunnen geven, laten we je vraag niet los. We gaan voor jou op zoek, steken ons licht op en contacteren je opnieuw van zodra we de juiste informatie voor je klaar hebben.

Doe-het-zelf

Voortaan verricht je zelf je uitleningen aan de zelfuitleenbalie. Je scant je e-ID of smartcard in aan één van de uitleenstations. De kaartlezer leest jouw (bibliotheek)pas. Dan leg je de materialen één voor één op de plaat (aangeduid in de zelfuitleenbalie), die ze identificeert. Vervolgens wordt de uitleen bevestigd. Je krijgt een uitleenbon, met een overzicht van de ontleende titels en de vervaldatum.

Je kan onprettige verrassingen voorkomen, als je dit ticket goed naleest! Als je leengeld moet betalen wordt dit gesignaleerd. Betalen kan je via de betaalautomaat.

Naast de zelfuitleenbalie staat er een “intelligente” boekenkast. Als je in de bib arriveert zet je jouw materialen in deze kast. Die registreert wat je terugbrengt.

Lockers

Geen gedoe met je boekentas of rugzak. Die kun je kwijt in een opbergkastje met geldinworp. Je moet je jas en tas in deze lockers aanbrengen vóór je je naar de bovenliggende verdiepingen begeeft.

Jouw activiteit in de Lobby?

Alle Blankenbergse verenigingen die aangesloten zijn bij een stedelijke adviesraad kunnen deze ruimte aan een gunstig tarief huren voor een lezing, een vergadering, een tentoonstelling, een receptie,…

Hier vind je meer info en een overzicht van de tarieven.