Niveau 0: Strips Niveau 0: Film/muziek Niveau 0: Groot salon/Kranten & tijdschriften Niveau 0: infopunt Niveau 0: Lobby

Het Groot salon

Kranten, tijdschriften en wifi

Lekker ontspannen of aan het werk? Het Groot salon is een heerlijke plek om te vertoeven.
Dag-, maand- en weekbladen houden je op de hoogte van het dagelijks nieuws en de nieuwste trends. Een greep uit ons aanbod: Test-Aankoop, Humo, Knack, Libelle, Flair, Autogids, Actief Wonen, Clickx, Sport- & Voetbalmagazine, Delicious,...
Een volledig overzicht van onze tijdschriftencollectie vind je hier.
We spelen ook graag in op jullie vragen en behoeften. Zo bieden wij dagelijks twee exemplaren aan van onze populairste kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Het Gopress Krantenarchief in de bib

Met het Gopress krantenarchief brengen we de volgende digitale kranten en magazines binnen in onze bib (vanaf twee dagen na verschijning):

  • Kranten: De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Tijd, De Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Volk, Metro (NL–FR), Le Soir, La Libre, De Volkskrant, Trouw 
  • Persagentschap Belga
  • Weekbladen: Trends, Knack,  Wablieft, De Krant van West-Vlaanderen, Tendances (FR), Le Vif/L'Express, Humo, MO*
  • Maandblad Klasse

Je raakt in het archief via de (web)catalogus door in de zoekbalk de knop “catalogus” te switchen naar “krantenarchief”.
En uiteraard kun je het archief ook doorzoeken op de internetpc’s in Cyberspace of op de zolder.

Gebruik ook thuis het krantenarchief van de bib!

Je kent dat vast wel: je knipt artikels uit je krant om later nog eens te lezen. Of je bewaart je kranten wekenlang omdat je denkt dat je ze nog nodig zult hebben. Die kranten, die uitgeknipte artikeltjes, vanaf nu liggen ze nodeloos stof te vergaren! Het tijdperk van kranten sparen is voorbij, want vanaf nu heb je op je computer thuis gratis een heel krantenarchief ter beschikking.

Hoe ga je te werk als je van thuis uit het Gopressarchief wil gebruiken?
Klik hier voor een uitgebreide handleiding.

Eénmaal je geregistreerd bent, kun je gratis zoveel en zo vaak zoeken als je wil! Van alle artikelen die je opzoekt krijg je de volledige tekst te lezen, die je ook kunt uitprinten of opslaan.

En we hebben ook Gopress Kiosk in de bib

De bibliotheek heeft een abonnement op heel wat gedrukte kranten en weekbladen. Maar wat als een andere bezoeker jouw favoriete krant of weekblad al aan het lezen is? Of wat als je een artikel wil downloaden? Dan kun je binnen de muren van de bibliotheek de krant digitaal doorbladeren in de Gopress krantenkiosk.  Ook de artikels uit de Krant van West-Vlaanderen en de weekbladen Knack, Trends, Humo, MO*, Le Vif/L’Express en Tendances worden aangeboden. Hier geldt geen wachttijd. Alle artikels zijn beschikbaar op de dag van hun verschijning in de pers.

Wil je er op je laptop of tablet werken?

Geen probleem: ons gratis draadloos netwerk laat je toe om in het Groot salon verbinding te maken met het internet.

Jouw tentoonstelling in de bib?

Aan het Groot Salon grenst een tentoonstellingsruimte die aan een gunstig tarief kan gebruikt worden door alle Blankenbergse verenigingen die aangesloten zijn bij een stedelijke adviesraad. Er zijn ophanghaken en vitrinekasten voorzien.

Hier vind je meer info en een overzicht van de tarieven.